Welke temperatuur is pasteuriseren?
Bij pasteuriseren wordt het product gedurende een korte tijd (15 tot 30 s) verhit bij temperaturen tussen 65°C en 95°C, waarna gekoeld wordt tot kamertemperatuur. Bacteriën worden op die manier onschadelijk gemaakt, maar sporen worden niet vernietigd. Lees verder »
Welke temperatuur is steriliseren?
De meest gebruikelijke instelling is: 3 minuten op 134°C of 15 minuten op 121°C. Check, indien nodig de temperatuur- en drukmeter op de stoomsterilisator. Maak het sterilisatieproces helemaal af en onderbreek nooit tussendoor het sterilisatieprogramma. Lees verder »
Hoe lang duurt pasteuriseren?
Veelal pasteuriseert men bij temperaturen tussen de 65°-75°C. De tijdsduur van het proces loopt uiteen van vijftien seconden, zoals bij melk, tot circa dertig minuten, zoals bij vacumbereide groenten. De produkten worden vervolgens snel teruggekoeld waardoor de groei van micro-organismen wordt geremd. Lees verder »
Wat is pasteuriseren en steriliseren?
[87, Ullmann, 2001]. Bij pasteurisatie wordt meestal een temperatuur van beneden 100°C toegepast. Steriliseren is het verwijderen van levende micro-organismen en kan worden bereikt door stoom, droge warmte, filtratie, bestraling, of door chemische methoden. Lees verder »
Hoe lang moet je melk pasteuriseren?
Pasteuriseren is het verhitten van rauwe melk tot 72 graden Celsius voor langer dan twintig seconden. Door de verhitting neemt het aantal slechte bacteriën af. Zo ontstaat gepasteuriseerde mel. Lees verder »