Wat gebeurt er in de voedingsmiddelenindustrie?
De voedingsmiddelenindustrie (voedselindustrie) is de grootste industrie in Nederland. Binnen de voedingsmiddelenindustrie worden de product eigenschappen van de (landbouw)grondstoffen verandert. Bijvoorbeeld aardappel en cacao verandert tot een (eind)product of halffabricaat. Lees verder »
Wat valt onder de voedingsmiddelenindustrie?
De voedingsmiddelenindustrie of levensmiddelenindustrie bestaat uit bedrijven die op industriële schaal grondstoffen, zoals landbouwproducten, verwerken tot voedingsmiddelen. De voedingsmiddelenindustrie wordt wel beschouwd als de grootste industrie van Nederland. Lees verder »
Welke vier gevaren bestaan er met betrekking tot de voedselveiligheid?
Het gaat daarbij om: Microbiologische gevaren: bacteriën, schimmels, virussen en parasieten. Chemische gevaren, oftewel schadelijke stoffen: dioxines, zware metalen, schimmelgifstoffen, resten bestrijdingsmiddelen, enzovoorts. Fysische gevaren: glas, botdeeltjes, scherpe metaal- of houtdeeltjes, enzovoorts. Lees verder »
Wat wordt bedoeld met voedselveiligheid?
Voedselveiligheid is een term om de veiligheid of onveiligheid van voedsel aan te geven. Veilig voedsel betekent dat je het product kunt eten zonder dat je er op de korte of de lange termijn ziek van wordt. Voedsel kan besmet zijn met ziekmakers, schadelijke stoffen of productvreemde materialen. Lees verder »