Wat is de afkorting van HDD?

Solid state drives (SSD) en hard-disk drives (HDD, harde schijven) zijn twee verschillende typen harde schijven voor de computer. Ze worden gebruikt voor de 'permanente' opslag van digitale gegevens en toepassingen. Dit betekent dat deze schijven ook informatie bewaren, wanneer ze niet zijn ingeschakeld. Lees verder »

Wat is HDD en SSD?

Een Solid State Drive is een digitaal opslagmedium dat gebruikmaakt van geheugen zoals flash of SDRAM. Een groot verschil met de traditionele harde schijven is dat een SSD geen bewegende delen bevat, zoals ronddraaiende platters. Lees verder »

Heb ik een HDD of SSD?

Klik bij Systeembeheer op De stations defragmenteren en optimaliseren. Onder Mediumtype staat vermeld wat voor soort harde schijven er in de computer zitten.. Een harde schijf met magnetische schijven (HDD) wordt vermeld als Hardeschijfstation. Een Solid State Drive (SSD) wordt vermeld als SSD (solid-state drive). Lees verder »

Wat is betrouwbaarder SSD of HDD?

SSD's worden in het algemeen beschouwd als een meer betrouwbare optie dan een harde schijf door het gebrek aan bewegende elementen. Lees verder »

Bron: techpulse.be

Wat gaat langer mee SSD of HDD?

Terwijl normale HDD's in theorie voor eeuwig meegaan (in werkelijkheid max. 10 jaar), hebben SSD's een ingebouwde 'tijd van overlijden'. Doordat data ongeveer tussen de 3.000 en 100.000 keer geschreven kunnen worden op een opslagcel in de chip, ontstaat een elektrisch effect waardoor de levensduur beperkt is. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat is de afkorting van HDD?