Wat zit er in een HDD?

Een harde schijf bestaat uit een aantal platen, gemaakt van memcor. Dit is een combinatie van glas en keramiek. Daar bovenop komt een dunne ijzerhoudende laag, en een beschermlaag. Hierdoor is het mogelijk om de schijf magnetisch te bewerke. Lees verder »

Is mijn schijf SSD of HDD?

Nagaan of er een HDD of SSD schijf in de computer zit Onder Mediumtype staat vermeld wat voor soort harde schijven er in de computer zitten.. Een harde schijf met magnetische schijven (HDD) wordt vermeld als Hardeschijfstation. Een Solid State Drive (SSD) wordt vermeld als SSD (solid-state drive). Lees verder »

Is een HDD nodig?

Als je heel veel opslagruimte nodig hebt, dan ontkom je niet aan HDD. SSD's kunnen maximaal een paar terabyte bevatten, terwijl er genoeg HDD's zijn van 10 of 20 terabyte. Maar eigenlijk heb je alleen zoveel opslagruimte nodig als je bijvoorbeeld fotograaf, filmmaker of grafisch vormgever bent. Lees verder »

Bron: leapp.nl

Waaruit bestaat harde schijf?

Harde schijven bestaan uit gemagnetiseerde schijven, ook wel platen genoemd, die snel ronddraaien, meestal ergens tussen de 5.400 en 15.000 RPM. Hoe sneller de magnetische schijf draait, hoe sneller je computer toegang heeft tot de informatie die erop staat. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat zit er in een HDD?