Wat is er speciaal aan Engeland?

In Engeland staan de twee oudste universiteiten van de Engelssprekende wereld: de Universiteit van Oxford (ca. 1096) en de Universiteit van Cambridge (1209). Deze twee universiteiten worden samen ook wel Oxbridge genoemd en worden beschouwd als zeer prestigieuze universiteiten. Lees verder »

Wat is speciaal aan Engeland?

De rode dubbeldekkers, de Engelse thee, de English Breakfast en de royalties zijn niet meer weg te denken uit de identiteit van dit land. Naast de interessante steden, waarvan een aantal behoren tot de mooisten ter wereld, is het land in bezit van een mooie natuur en een indrukwekkende cultuur. Lees verder »

Waar is Engeland om bekend?

Engeland staat om veel dingen bekend. Denk daarbij aan Engelse pubs, dubbeldekkerbussen, rode telefooncellen, thee en het koningshuis. Het landschap van Engeland staat bekend om de vele groene hooglandschappen en de rotsachtige stranden. Lees verder »

Wat is iets typisch Brits?

De Engelsen zijn dol op thee en drinken dit het liefst de hele dag door! Het is gebruikelijk om thee met melk te drinken, véél melk. Iedere dag rond 16:00 uur hebben de Engelsen ''Tea''. Tijdens dit moment drinken zij thee en nemen ze er een zoetigheid bij: bijvoorbeeld scones. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat is er speciaal aan Engeland?