Wat is het klimaat op Mars?

De gemiddelde oppervlaktetemperatuur bedraagt er een frisse -63°C en de planeet heeft een ijle ongastvrije atmosfeer die vooral uit koolstofdioxide bestaat. Lees verder »

Bron: www.esa.int

Hoe ziet het klimaat op Mars eruit?

Het weer is niet bepaald lekker op Mars. De temperatuur van de atmosfeer, die vrijwel volledig bestaat uit koolstofdioxide, schommelt zo tussen de min 140 en 20 graden Celsius. Bovendien is de luchtdruk er nog geen procent van die hier op aarde. Lees verder »

Welke seizoenen zijn er op Mars?

Zo kent Mars seizoenen (lente, zomer, herfst en winter) en een dag die ongeveer even lang duurt als die op Aarde. Een jaar op Mars duurt echter bijna twee keer zo lang als een jaar op Aarde (evenals elk van de seizoenen). Lees verder »

Wat is er bijzonder aan Mars?

Mars is een terrestrische planeet met een ijle atmosfeer. Het oppervlak is op sommige plekken net zoals dat van de Maan bezaaid met inslagkraters, terwijl op andere plaatsen net zoals op de Aarde, vulkanen, valleien, zandduinen en poolkappen voorkomen. Lees verder »

Wat is de koudste temperatuur op Mars?

Mars heeft een kleurrijke temperatuurkaart. In de winter (Mars kent ook seizoenen doordat zijn as is gekanteld) kunnen de temperaturen in de buurt van de polen dalen tot maar liefst -125°C. En op een zomerdag loopt de temperatuur in de buurt van de evenaar op tot 20°C. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat is het klimaat op Mars?