Wat is het slechtste E-nummer?
Glutamaat (E621 t/m E625) Hoewel dit E-nummer ook kan voorkomen in groenten en andere 'verse' levensmiddelen, gaat het hier om de fabrieksmatig bewerkte producten. Onderzoeken tonen aan dat regelmatige consumptie van dit goedje kan leiden tot depressie, oogbeschadigingen, vermoeidheid, overgewicht en hoofdpi. Lees verder »
Welke E-nummers zijn niet goed?
- E951 – Aspartaam – Zoetstof. ...
- HFCS – glucose-fructosestroop. ...
- E621 – Smaakversterker (MSG – Monosodium Glutamaat) ...
- Transvetten – onverzadigde vetten. ...
- E133 / 124 / 110 / 102 – kunstmatige kleurstoffen. ...
- E221 – Sodium sulfiet – conserveermiddel. ...
- E250 – Sodium Nitraat – conserveermiddel (roodmaker)
- Lees verder »
Welk E-nummer is verslavend?
Verborgen verslaving En zout is verslavend. Maar ook andere stoffen zetten in op smaak en zorgen ervoor dat je steeds meer wilt. Zoals suiker en additieven als E621 (ook gekend als MSG, mononatriumglutamaat). Samen zorgen de additieven ervoor dat je moeilijk van dit tussendoortje kunt afblijven. Lees verder »
Hoe slecht is E300?
Kunstmatige en natuurlijke E-nummers Zo staat E300 voor vitamine C en E330 voor citroenzuur. Zowel kunstmatige als natuurlijke E-nummers zijn voor gebruik goedgekeurd door de EFSA en zijn veilig voor onze gezondheid. Lees verder »
Wat betekent E-nummer E621?
Glutamaat kan aan producten toegevoegd zijn als smaakversterker en is verantwoordelijk voor de hartige 'umamismaak' van voedingsmiddelen als vlees, vis, kaas, champignons en hartige snacks. Binnen de groep glutamaat heb je glutaminezuur (E620) en glutamaten (E621 tot en met E625). Lees verder »