Wat is het verschil tussen wok en roerbak?
Wokken is eigenlijk niets anders dan het bakken van je eten terwijl je het regelmatig omschept, schudt of 'roert'. Vandaar dat het ookwel roerbakken wordt genoemd. Meestal in een super hete pan met olie op hoog vuur. Lees verder »
Wat betekent roerbak?
Roerbakken, wokken (Chinees: 炒, pinyin: chǎo) of omscheppend bakken is een van oorsprong uit Azië afkomstige kooktechniek voor het bereiden van voedsel in een wok (Indonesië: wadjan of wadjang), in sterk verhitte olie en op een hoog vuur. Lees verder »
Kan je wok maken zonder wokpan?
Om te wokken gebruik je een wok of ook wel een wadjan (Indonesische benaming). Er zijn meerdere varianten wokpannen te verkrijgen. De eerste keuze die je moet maken is of je een wok met een platte of een ronde bodem wilt aanschaffen. Lees verder »
Is een wok gezond?
Waarom is wokken gezond? Door je gerecht te wokken behouden de ingrediënten het grootste deel van de voedingsstoffen en verliezen ze minder vitamines dan bij veel andere methodes om je groenten klaar te maken. Dat komt omdat het voedsel niet zo lang verhit wordt als bij veel andere methodes. Lees verder »
Waar roerbak je in?
Je kunt eigenlijk alle groenten wokken: van Hollandse spruitjes en bloemkool tot paksoi. Wij zijn fan van wokken: het is snel, makkelijk, lekker en je kunt er eindeloos mee variëren. Tijdens het roerbakken gaar je vlees, groente of vis snel op een hoge temperatuur, waardoor sappen en smaken behouden worden. Lees verder »