Wat is RDW in Nederland?

De RDW heeft 4 belangrijke opdrachten van de Nederlandse overheid: Toelating: Voertuigen en voertuigonderdelen toelaten op de Nederlandse en Europese markt. Toezicht en controle: Toezicht houden op door de RDW erkende bedrijven en controle uitoefenen op de technische staat van voertuigen. Lees verder »

Bron: www.rdw.nl

Wat bedoelt RDW?

Tegelijkertijd verviel ook de naam Rijksdienst voor het Wegverkeer en werd uitsluitend nog de aanduiding 'RDW' gehanteerd. Kenmerk van een zelfstandig bestuursorgaan als de RDW is dat het een uitvoerend orgaan is, dat onder ministerieel toezicht staat. Lees verder »

Bron: www.rdw.nl

Waar valt de RDW onder?

De RDW is een tariefgefinancierd zelfstandig bestuursorgaan die taken uitvoert onder verantwoordelijkheid van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Lees verder »

Bron: www.rdw.nl

Welke landbouwmachines kenteken?

Sinds 1 januari 2021 moeten alle (land)bouwvoertuigen die harder rijden dan 25 km/u een gele kentekenplaat voeren. De voertuigen moeten dan wel in 2021 zijn geregistreerd bij de RDW. Niet geregistreerde getrokken voertuigen voeren een witte volgplaat, maar dan mag er maximaal 25 km/u mee gereden worden. Lees verder »

Wat moet ik meenemen naar de RDW?

  • een geldig Nederlands rijbewijs.
  • een geldig Nederlands paspoort met daarop uw persoonsnummer (BSN)*
  • een geldige Nederlandse identiteitskaart met daarop uw persoonsnummer (BSN)*
  • Lees verder »
Bron: www.rdw.nl
Gerelateerd aan Wat is RDW in Nederland?