Wat is typisch Braziliaans?

Wat zijn belangrijke tradities in Brazilië? Carnaval en voetbal zijn de belangrijkste zaken in het Braziliaanse leven. Het grootste gedeelte van het sociale leven vindt in de buitenlucht plaats. Brazilianen hangen graag op straat, in restaurants en cafés en natuurlijk op het strand. Lees verder »

Wat voor cultuur is er te zien in Braziliaans?

De barokke architectuur en kunst is hier een goed voorbeeld van. De Afrikaanse invloeden zijn merkbaar in het eten, de gemoedelijkheid en in de dans en muziek. Brazilië heeft een zeer rijke historie en is dan ook zeer geschikt voor een rondreis met een culturele focus. Lees verder »

Wat is het beroemdste eten uit Brazilië?

Feijoada is het bekendste Braziliaanse gerecht en wordt dan ook in veel huishoudens vaak gegeten. Het gerecht wordt ook vaak geserveerd met Farofa. Als je tijdens de lunch een goed bord Feijoada leeg eet dan heb je voor de rest van de dag wel voldoende gegeten. Lees verder »

Wat zijn de normen en waarden van Brazilië?

Brazilië: trouw aan familie, hulpvaardig, relatiegericht, flexibel en een indirecte communicatiestijl met nadruk op vorm en betrokkenheid – meerdere mensen praten tegelijkertijd. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat is typisch Braziliaans?