Wat is bitcoin en hoe werkt het?

Bitcoin is ontworpen als digitaal betaalmiddel waarmee je zonder tussenkomst van een derde partij zoals een bank transacties naar elkaar kunt versturen. De transacties worden geverifieerd en uitgevoerd door een decentraal netwerk van computers. Dit netwerk bestaat uit miners en nodes. Lees verder »

Bron: btcdirect.eu

Waar komt het geld van de bitcoin vandaan?

De bitcoin werd in 2008 bedacht door ene Satoshi Nakamoto, een programmeur of groep van programmeurs van wie we tot vandaag de ware identiteit niet kennen. In 2008 schreef hij een whitepaper waarin hij alle basisprincipes van bitcoin uit de doeken deed. De eerste echte bitcoin-transactie vond een jaar later plaats. Lees verder »

Wat is de prijs van 1 bitcoin?

Crypto info Lees verder »

Hoe werkt bitcoin voor Dummies?

Bitcoin is een nieuw digitaal betaalmiddel waarmee je zonder tussenkomst van een derde partij kan betalen. De transacties worden geverifieerd en uitgevoerd door een decentraal netwerk van computers dat er voor zorgt dat een munt nooit twee keer kan worden uitgeven. Lees verder »

Bron: btcdirect.eu

Wat zijn de risico's van bitcoins?

De risico's van investeren in crypto's zijn volledig voor uw rekening. De waarde van crypto's kan sterk op en neer gaan. Als de waarde daalt, kunt u geld kwijtraken. In het toezicht kijkt DNB alleen naar de naleving van de wetgeving door de geregistreerde aanbieders. Lees verder »

Bron: www.dnb.nl
Gerelateerd aan Wat is bitcoin en hoe werkt het?