Wat kun je gebruiken van een lente-ui?
Het witte gedeelte is wat scherper van smaak en heeft een stevigere structuur dan het groen. Daardoor is het witte deel heel geschikt om te bakken. De groene bovenkant kun je prima rauw eten, als topping of door een salade bijvoorbeeld. De smaak en structuur hebben beide iets weg van bieslook. Lees verder »
Hoe maak je lente-ui klaar?
Snijd een klein stukje van het bovenste groen af en haal eventueel de buitenste vergeelde delen weg. Was de uitjes en snijd ze in kleine ringen. De uitjes zijn zowel rauw als in warme bereidingen superlekker. Stoof of bak lente-uitjes niet te lang, want dan gaat de lekkere smaak verloren. Lees verder »
Kan lente-ui in de vriezer?
Heb je dat nu ook altijd met bosuitjes en lente-uitjes: je hebt maar een beetje nodig, maar je zit wel met een heleboel stengels die je niet allemaal op maakt. Slimme tip: hak, en vries ze daarna in!12 nov. Lees verder »
Hoe lang kun je lente-ui bewaren?
Bewaar bosui in de groentelade van de koelkast. Zo blijft bosui ongeveer een week goed. Lees verder »
Kun je bosui opnieuw planten?
Als iets NIET kan mislukken, is het wel het het opnieuw laten groeien van bosui. Zo doe je het: snijd ongeveer vijf centimeter van de onderkant van de bosui af en zet deze in een glas met water. Ververs het water elke twee dagen. Je zult zien dat er nieuwe stengels uit komen groeien. Lees verder »