Kun je lente-ui rauw eten?
Je kunt rauwe bosui gebruiken door de salade of als garnering bij soep. Bosui wordt ook veel gebruikt in Aziatische gerechten, zoals noedelsoep of curryschotels. Lees verder »
Hoe eet je lente-ui?
Verwijder eerst eventuele lelijke, bruin of geel verkleurde buitenste bladeren (die kun je er gewoon vanaf de bovenkant af trekken). Snijd dan het kontje en het topje van de bovenste bladeren eraf; een centimeter is vaak al ruim voldoende. Hierna kun je de bosui snijden zoals je wilt. Lees verder »
Hoelang lente-ui bakken?
- Bewaartijden. Koelkast: 7 dagen.
- Bereidingstijden. Rauw: geen. Bakken/wokken: 3-4 minuten. Oven: 15 minuten. Grill/barbecue: 5-6 minuten.
- Bosui schoonmaken. Zie voorbereiden.
- Lees verder »
Kan je een lente-ui bakken?
Bosui en lente ui kun je zowel koken als bakken. Wat het verschil precies is? Bosui zijn eigenlijk jonge uien. Lente ui is daarentegen een soort jonge prei. Lees verder »