Wat maakt een curry een curry?
- Het is een eenpansgerecht.
- Het bevat een kruidenmengsel op basis van kerrie en kurkuma.
- Er zitten groenten in.
- Veelal zijn curries vegetarisch.
- Je kunt ze ook maken met kip, rund- of lamsvlees of vis.
- Vaak voeg je kokosmelk toe, room of yoghurt kan ook.
- Lees verder »
Wat zit er in een curry?
Veel gebruikte ingrediënten zijn: kurkuma, komijn, koriander, gember en chilipeper. In natte curry's wordt kokosmelk, yoghurt, room, bouillon of tomatenpuree gebruikt. Lees verder »
Hoe is curry ontstaan?
De uitvinding van curry wordt toegeschreven aan Herta Heuwer, die op 4 september 1949 in Berlijn-Charlottenburg voor het eerst een gekookte en gebraden worst met een saus van tomatenpuree, kerriepoeder, worcestersaus en andere ingrediënten verkocht. Lees verder »
Wat is het pikantste rode of groene curry?
De groene curry is over het algemeen het meest pittig. Dat komt doordat er groene pepers worden toegevoegd, maar ook groene specerijen zoals verse koriander, citroengras of basilicum. Deze kruiden geven de curry een fris tintje. Het meest populair in combinatie met diverse groenten, vis of kip. Lees verder »
Welke curry's zijn er?
- Rode Thaise curry. ...
- Groene Thaise curry. ...
- Gele Thaise curry.
- Het gele currygerecht is voor onze westerse keuken wat herkenbaarder. ...
- Penang Thaise curry. ...
- Massaman Thaise curry.
- Lees verder »