Welke curry is het lekkerst?

Thaise currypasta is het lekkerste als je ze zelf vers kan klaarmaken, maar zoals je merkt moet er een waslijst aan exotische ingrediënten in. Een goed alternatief is om voorgemaakte currypasta te kopen. Onze voorkeur gaat wel uit naar de soorten die je in de Aziatische supermarkt vindt. Lees verder »

Bron: 15gram.be

Welke curry is het sterkst?

De groene curry is over het algemeen het meest pittig. Dat komt doordat er groene pepers worden toegevoegd, maar ook groene specerijen zoals verse koriander, citroengras of basilicum. Deze kruiden geven de curry een fris tintje. Lees verder »

Wat is lekkerder groene of rode curry?

Rode currypasta is een ietwat pittigere kruidenpasta dan de gele currypasta, maar milder van smaak dan de groene currypasta. Rode currypasta wordt gemaakt van o.a. rode pepers, citroengras, knoflook, sjalot en laos (een plant verwant aan gember). Lees verder »

Welke curry is het scherpst?

Thaise groene curry is de enige soort waarbij verse groene chilipepers gebruikt worden, deze curry smaak fris en scherp af. Het is lekker bij zowel kip, rundsvlees, vis of tofu. Rode curry krijgt zijn kleur van gedroogde rode chilipepers. Rode curry is erg scherp en kruidig, maar aardser en rokeriger dan de groene. Lees verder »

Welke soorten curry zijn er?

  • Rode Thaise curry. ...
  • Groene Thaise curry. ...
  • Gele Thaise curry.
  • Het gele currygerecht is voor onze westerse keuken wat herkenbaarder. ...
  • Penang Thaise curry. ...
  • Massaman Thaise curry.
  • Lees verder »
Gerelateerd aan Welke curry is het lekkerst?