Welke chocolade gebruiken voor chocolademousse?
Gebruik zeker geen chocolade met een te laag cacaopercentage als je de volle chocoladesmaak in je chocomousse wil. Ikzelf gebruik meestal chocolade met 54% cacao of hoger. Hoe hoger het percentage, hoe bitterder maar ook hoe intenser de chocoladesmaak wordt. Lees verder »
Waarom mislukt chocomousse?
Er werd te weinig chocolade gebruikt in het recept Chocolade kristalliseert tijdens het koelen waardoor de chocolademousse een stevige textuur krijgt. Als u te weinig chocolade gebruikt, bekomt u een textuur die te zacht is. Lees verder »
Hoe lang kan je chocolademousse bewaren?
Chocolademousse kun je tot 5 dagen bewaren in de koelkast. Als er rauw ei in de mousse zit, kun je 'm het beste dezelfde dag nog opeten. Je kunt chocolademousse ook invriezen, in de vriezer kun je de mousse ongeveer 3 maanden bewaren. Lees verder »
Hoe lang moet chocolademousse in de koelkast?
Zet de kom minimum 2 uur in de koelkast of verdeel de mousse eerst over potjes en laat ze dan opstijven in de koelkast. Lees verder »