Welk deel van de plant is sla?
Kroppen en krullen Men teelt sla om het blad van de plant, maar soms ook voor de stam of de zaden. Chinese sla bijvoorbeeld, erg geliefd in de Aziatische keuken, heeft een dikke stam die rauw of gekookt gegeten wordt. Lees verder »
Welk deel van de plant eet je bij sla?
Een bolgewas is bijvoorbeeld een ui of prei. Van sommige planten eet je alleen de steel, dat gebeurt bijvoorbeeld bij rabarber of bij selderij. Van sla, spinazie en andijvie eet je de blaadjes. Lees verder »
Is sla een plant?
Sla of latuw (Lactuca sativa) is een eenjarige plant uit de composietenfamilie (Asteraceae). Zij wordt gecultiveerd in vele verschillende variëteiten waarvan sommige een krop vormen en andere niet. Lees verder »
Is sla een lichtkiemer?
Sla is een 'lichtkiemer'; de zaden hebben licht nodig om te kiemen. En dus bedek je de gezaaide zaden slechts heel dun, een laagje van 2 millimeter zand is voldoende. Je moet er dan wel extra goed op letten dat je de bovenlaag goed vochtig houdt, met zo weinig bedekking kunnen zaden wat makkelijker uitdrogen. Lees verder »
Waar bestaat sla uit?
Sla bevat verschillende vitaminen zoals vitamine A, B en C, en veel mineralen: natrium, calcium, magnesium, ijzer, koper en fluor. Sla bevat calcium en fosfor in dezelfde verhouding als melk en hij bevat ook caroteen. Sla moet goed worden gekauwd vanwege de vele cellulose. Sla is dorstlessend en slaapverwekkend. Lees verder »