Welke vmbo is mavo?

Vmbo-tl, de theoretische leerweg (mavo); Deze leerweg is het beste te vergelijken met de oude mavo. Met een diploma van de theoretische leerweg kan een leerling naar een mbo niveau 3 of mbo niveau 4 opleiding. Vanuit vmbo-tl kunnen leerlingen, met het juiste vakkenpakket doorstromen naar het havo. Lees verder »

Welke is hoger vmbo of mavo?

VMBO valt uiteen in verschillende niveaus: Basis (het laagste) Kader (hoger dan basis) Gemengd (tussen kader en vmboT) VMBO-T (T is voor theoretisch). Wat nu VMBO-T is was vroeger zo ongeveer de mavo en nu zijn er nog steeds scholen die het MAVO noemen. Lees verder »

Wat valt er onder mavo?

Mavo staat voor middelbaar algemeen voortgezet onderwijs en duurt 4 jaar. Leerlingen kunnen kiezen voor de gemengde leerweg of de theoretische leerweg. Bij mavo-g zijn leerlingen meer praktisch ingesteld. Hier zitten leerlingen die geen moeite hebben met leren, maar ook heel graag praktijklessen volgen. Lees verder »

Bron: marianum.nl

Wat is het verschil tussen mavo en kader?

Wat is vmbo-kader? Vmbo-kader is voor leerlingen die het liefst kennis opdoen in de praktijk. Deze leerweg bereidt de leerling voor op de vak- en middenkaderopleidingen in het mbo (niveau 3 en 4). Het verschil met de mavo is dat iets minder diep wordt ingegaan op de algemene vakken. Lees verder »

Bron: sandrode.nl
Gerelateerd aan Welke vmbo is mavo?