Hoe eet je verse tonijn?

Een verse tonijn is heerlijk om rauw te eten als sashimi of sushi. Eet je tonijn toch liever bereid, dan kun je 'm het best grillen of bakken. Door de structuur als door de diep roze kleur heeft het visvlees veel weg van rund- en kalfsvlees en men spreekt dan ook over tonijnsteak of -biefstuk. Lees verder »

Hoe gezond is rauwe tonijn?

Is rauwe tonijn gezond? Tonijn bevat, zoals alle vis, veel eiwitten, vitamines A, B2 en D, en mineralen als jodium en ijzer. Het vlees is magerder dan dat van bijvoorbeeld makreel en haring, maar er zitten nog steeds flink wat gezonde omega 3-vetzuren in. Tonijn in blik is net zo gezond als verse tonijn. Lees verder »

Hoe moet je tonijn snijden?

Het is belangrijk dat u de juiste snijtechniek toepast zodat de vis niet uit elkaar valt en zodat de smaak goed tot zijn recht komt. Als u bijvoorbeeld een stuk tonijn heeft ziet u hier lijnen door lopen. Snijd altijd in een hoek van 90 graden op deze lijnen. Zo krijgt u mooie plakjes die niet uit elkaar vallen. Lees verder »

Gerelateerd aan Hoe eet je verse tonijn?