Wat is verse vis?

Wat is het verschil tussen diepvries en verse vis? Vis is vers als deze vanuit de zee zo snel mogelijk op je bord ligt. Het Voedingscentrum stelt dat verse vis zo dicht mogelijk bij het vriespunt bewaard moet worden. Ook moet de vis bij voorkeur binnen 24 uur nog worden opgegeten, en vacuüm verpakt. Lees verder »

Wat zijn de kenmerken van verse vis?

Vis is vers als de ogen van de vis helder en doorzichtig zijn en een beetje bol staan. De huid moet vochtig en glanzend zijn, en de kieuwen rood. Alleen bij makreel zijn de kieuwen bruin. Verse vis ruikt fris. Lees verder »

Is diepvries vis net zo gezond als verse vis?

Goed, ingevroren vis kan net zo gezond zijn als verse vis. Mits deze op de juiste manier is verwerkt. Vissers moeten vis aan boord direct invriezen om de bacteriën uit te schakelen en om rigor mortis (lijkstijfheid) te voorkomen. Bovendien moet de vis bevroren blijven tijdens het gehele verwerkingsproces. Lees verder »

Hoe vers is verse zalm?

Hoe vers is Zalm? De zalm mag geen bruine vlekken of donkere plekken hebben. Het vlees moet stevig zijn, zonder scheuren of gaten, en moet een glans hebben. Let verder op de geur van de zalm; deze mag niet te visachtig zijn maar moet het lichte aroma van de oceaan hebben. Lees verder »

Is vis uit de vriezer gezond?

Gezond visje In principe maakt niet uit hoe de vis verkocht wordt: verse vis, vis uit de diepvries en vis in blik zijn allemaal goed voor je. Voor je gezondheid kun je het beste kiezen voor vette vis die niet gepaneerd of gezouten is. Bij gezouten vis moet je denken aan gerookte zalm, gerookte paling of ansjovis. Lees verder »

Bron: www.wkof.nl
Gerelateerd aan Wat is verse vis?