Is kogelbiefstuk taai?

Kogelbiefstuk: Dit vlees wordt gesneden uit de kogel, een stuk dat vastzit aan de bovenbil. Een mals en mager stuk vlees. Lees verder »

Waarom is mijn biefstuk taai?

Waarom is mijn biefstuk taai? Als je biefstuk namelijk te koud is op het moment van bakken, dan kan het vlees door het schrikken erg taai worden. Aanbakken is juist cruciaal, omdat het dichtschroeien voorkomt dat de binnenkant gaat uitdrogen. Lees verder »

Hoe krijg je kogelbiefstuk mals?

Zout. Het geheim van de perfecte steak: Bestrooi de steak ruim met grof zeezout en laat het 1 uur intrekken buiten de koelkast. Doordat het zout het vlees intrekt breken de eiwitten af en verbeterd de structuur. Voordat de steak de pan in gaat uiteraard eerst het zout van de steak afhalen. Lees verder »

Bron: spoelder.nl

Wat is de zachtste biefstuk?

Haasbiefstuk: zacht en mals Biefstuk van de haas staat ook bekend als ossenhaas of haasbiefstuk. Het is het meest delicate stuk rundvlees. Het is sappig, mals en mager en heeft een volle, pure vleessmaak. De haas zit licht verborgen tussen de ribben in de achtervoet van het rund. Lees verder »

Hoe voorkom je een taaie biefstuk?

Laten rusten Ik leg de biefstuk altijd op een velletje aluminiumfolie. Wikkel hem nooit in het folie want dan zal de biefstuk door garen en wordt deze taaier. Door een biefstuk te laten rusten kunnen de sappen zich goed door het vlees verspreiden en is deze overal even sappig. Lees verder »

Bron: kookidee.nl
Gerelateerd aan Is kogelbiefstuk taai?