Waarom is kaas goed voor je?

Kaas bevat vetten, eiwitten en diverse vitaminen (zoals A, B2 en B12). Daarnaast is het een bron van mineralen zoals calcium, fosfor en magnesium, zink en selenium. In kaas zit ook veel zout door het pekelbad tijdens het bereidingsproces. Lees verder »

Welke kaas is goed voor je?

  • Mozzarella. Dit is een zachte kaas die rijk is aan calcium en eiwit. ...
  • Geitenkaas. Van nature is geitenkaas laag in lactose en daardoor voor sommige mensen makkelijker te verteren dan kaas van koemelk. ...
  • Ricotta. ...
  • Blauwe kaas. ...
  • Cottage cheese. ...
  • Parmezaanse kaas.
  • Lees verder »

Waarom eet je kaas na het eten?

Deze stoffen bieden een goede bescherming tegen verschillende soorten zuren in je mond. Kaas vormt dus een natuurlijke bescherming tegen tanderosie. Een stukje kaas naar de maaltijd is dus een goed idee, ook omdat zuivel veel calcium bevat - het hoofdbestanddeel van tanden. Lees verder »

Gerelateerd aan Waarom is kaas goed voor je?