Wat is een goede vervanger voor ansjovis?

Een echte vervanger voor ansjovis is niet zo makkelijk voorhanden, maar vegetariërs zouden ansjovis kunnen vervangen door bijvoorbeeld zwarte olijven. Door het hoge zoutgehalte kunnen mensen met hoge bloeddruk beter wat voorzichtig zijn met het eten van ansjovis. Lees verder »

Wat kan ik gebruiken in plaats van vissaus?

  • Sojasaus. Sojasaus is het meest populaire alternatief voor vissaus omdat het dat is het gemakkelijkst te vinden. ...
  • Tamari. Tamari is een soort sojasaus. ...
  • Oestersaus. ...
  • Zeewier. ...
  • Kokosamino's. ...
  • Vloeibare aminozuren. ...
  • Worcestershire-saus. ...
  • Veganistische vissaus.
  • Lees verder »

Welke smaak heeft vissaus?

Vissaus in veel Aziatische gerechten een onmisbaar ingrediënt. En hoewel vissaus dus op zijn zachts gezegd heel sterk naar vis ruikt, is de smaak veel subtieler. In plaats van vissig is het eerder zilt en nootachtig zoet, het wordt omschreven als typisch umami. Oftewel: de smaak van heerlijkheid. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat is een goede vervanger voor ansjovis?