Wat lijkt op pekelvlees?

Pastrami (Roemeens: Pastramă) is een soort gerookt, gepekeld vlees. Het komt oorspronkelijk uit Roemenië, waar het vooral van schapenvlees werd gemaakt. Het is in principe hetzelfde als pekelvlees, maar bij pastrami zijn kruiden zichtbaar in het vlees en bij pekelvlees niet. Lees verder »

Waar smaakt pekelvlees naar?

Pekelvlees is een smaakvol broodbeleg met een intense en zoute smaak. Dit vlees wordt ingelegd in pekelwater en langzaam gegaard, waardoor het mals en sappig blijft. Lees verder »

Wat voor soort vlees is pekelvlees?

Pekelvlees wordt gemaakt van de borst van de koe. De borst wordt gepekeld en gekookt in een kruidenbad. Pekelvlees is een magere vleeswarensoort met een marmering wat zorgt voor een heerlijk smaak. Pekelvlees wordt ambachtelijk bereid zonder smaakversterkers en toevoegingen. Lees verder »

Welk vlees is corned beef?

Cornedbeef is gekookt en ingeblikt rundvlees. Vanwege de toevoeging van zout is het rundvlees ingeblikt zeer lang houdbaar. De benaming Corned betekent eigenlijk harde kleine korrel. Cornedbeef wordt traditioneel meestal bereid uit de borst. Lees verder »

Welk soort vlees is pastrami?

Pastrami is al een heel oud gerecht of manier om vlees te bereiden en langer houdbaar te maken. Oorspronkelijk komt pastrami uit Roemenië en was daar gepekeld schapenvlees in die tijd. Tegenwoordig gebruiken ze daar vooral varkensvlees terwijl ze in America vooral rundvlees gebruiken. Lees verder »

Bron: inamood.nl
Gerelateerd aan Wat lijkt op pekelvlees?