Welke abrikozen zijn het gezondst?
Gedroogde abrikoos Het grote voordeel van gedroogd fruit is dat alle voedingsstoffen bewaard blijven en het dus erg gezond is. En sommige fruitsoorten gaan 'gedroogd' nog een stapje verder, zoals de 'ongezwavelde' abrikoos die helpt tegen een te hoge bloeddruk. Een gedroogde abrikoos smaakt lekker zoet. Lees verder »
Wat is beter Gezwavelde of Ongezwavelde abrikozen?
Het verlengt de houdbaarheid van de vrucht. Bovendien blijven ze mooi oranje van kleur. Er zijn ook ongezwavelde varianten te koop, die zien er een beetje bruinig uit en minder appetijtelijk, maar ze smaken beter. Die zijn duurder omdat ze kwetsbaarder zijn en minder lang goed blijven. Lees verder »
Welke abrikozen zijn goed voor de bloeddruk?
Abrikozen. Het eten van drie ongezwavelde (liefst zure) abrikozen op de nuchtere maag heeft een positieve uitwerking op de bloeddruk. Lees verder »
Wat is het verschil tussen gewelde en gedroogde abrikozen?
Wat is het verschil tussen gewelde en gedroogde abrikozen? Geweld Gedroogd Fruit is verrassend Geweld gedroogd fruit kent een héle andere textuur en smaakbeleving dan gedroogd fruit. Dat komt namelijk door het ”wellen”. Stapje voor stapje is er lauw water toegevoegd aan de gedroogde (bio) zuidvrucht. Lees verder »