Hoe moet je tofu marineren?

  • Wikkel de tofu in een schone theedoek, leg op een bord en leg er een koekenpan op. Laat de tofu zo 15 min. ...
  • Roer ondertussen van de sojasaus, rijstazijn, suiker en sesamolie een marinade.
  • Snijd de tofu in blokjes van 2 cm. Schep door de marinade en laat 1 uur marineren in de koelkast.
  • Lees verder »
Bron: www.ah.nl

Hoe lang moet je tofu marineren?

Laat de tofu minstens 30 minuten tot een uur marineren, maar het liefst langer, zodat de smaken goed kunnen intrekken. Je kunt de tofu ook een nachtje in de koelkast laten marineren voor een nog intensere smaak. Lees verder »

Hoe krijg ik marinade in tofu?

Snijd of snijd de geperste tofu in blokjes. Doe de tofu in een mengkom, bewaarbakje of hersluitbare plastic zak en giet de marinade erover. Draai of hussel de tofu voorzichtig om tot hij volledig bedekt is. Dek de kom of het bakje af of sluit de zak met tofu goed af. Lees verder »

Hoe krijg je tofu op smaak?

Om de tofu de smaak optimaal op te laten nemen, gebruik je een geleider zoals witte wijn azijn, rijstwijn, sojasaus, port of een andere vloeistof. Meng je droge kruiden door het smaakvocht en je hebt een marinade. Tofu bevat veel water. Olie en water zijn geen vrienden, maak dus een marinade zonder olie! Lees verder »

Hoe marineer ik tofu voor nasi?

Maak een marinade van 1 el sojasaus, een halve theelepel sambal, 1 el water en 1 tl knoflookpoeder. Snijd de tofu in kleine blokjes (van ongeveer 1 bij 1 centimeter) en roer die allemaal door de marinade. Laat de marinade minimaal 30 minuten (als het kan nog iets langer!) Lees verder »

Gerelateerd aan Hoe moet je tofu marineren?