Hoe moet je verse vijgen eten?

Snijd de vruchten in de lengte in kwarten. Pel de vruchten, trek de schil van boven (het dunne gedeelte) naar beneden van de vrucht af. Het binnenste van de vrucht laat nu los en je hebt mooie partjes vijgenvruchtvlees. Bovenstaand advies geldt overigens alleen voor verse vijgen. Lees verder »

Kun je verse vijgen rauw eten?

Wij zijn gewend om vijgen vooral gekonfijt te eten, maar ook rauw zijn ze erg lekker. Je pelt gewoon de schil eraf en dan kun je ze zo eten. Bovendien bevatten rauwe vijgen maar weinig calorieën. Lees verder »

Hoeveel vijgen mag je eten?

Door ongeveer één handje gedroogde vijgen per dag aan te houden kan je volop profiteren van alle gezonde voedingsstoffen en de lekkere smaak, zonder dat je té veel suiker binnenkrijgt. Lees verder »

Hoe eet je een vijg op?

Zeer verse vijgen kun je mét schil opeten. Als de vijgen iets minder vers zijn, kun je ze beter schillen. Snijd de vruchten dan in de lengte in kwarten. Pel de schil van boven (het dunne gedeelte) naar beneden van de vrucht af. Lees verder »

Wat kun je doen met verse vijgen?

  • De vijg is misschien wel één van de lekkerste en meest veelzijdige vruchten en kan zowel vers als droog worden gebruikt. ...
  • Rooster ze met honing. ...
  • Maak een vijgentaart. ...
  • Gebakken vijgen met kaas. ...
  • Maak vijgenjam. ...
  • Rooster vijgen met vlees. ...
  • Vijgen en salade.
  • Lees verder »
Bron: www.culy.nl
Gerelateerd aan Hoe moet je verse vijgen eten?