Hoe snij je een pompoen voor soep?

  • Wil je een pompoen schillen, dan halveer je de vrucht eerst met een groot scherp mes.
  • Je verwijdert de pitten met een klein keukenmes en snijdt de vrucht in parten.
  • Vervolgens kun je de pompoen schillen. Dit doe je heel eenvoudig met een keukenmesje of een dunschiller.
  • Lees verder »

Hoe een pompoen snijden voor soep?

Klief de pompoen met een scherp mes in twee. Snijd de beide helften vervolgens nog eens in twee, zodat je vier kwarten hebt. Snijd elk van de kwartjes vervolgens nog eens overlangs in twee. Lees verder »

Hoe kan je makkelijk een pompoen snijden?

Een pompoen snijden en schillen wordt veel makkelijker als je hem even in de magnetron doet. Zeven minuten op 900 watt is voldoende om hem wat zachter te krijgen en daarna is hij ineens een stuk makkelijker te snijden. Heb je geen magnetron? Dan kun je de pompoen ook 20-25 minuten in de oven doen op 200 graden. Lees verder »

Hoe moet je pompoen schillen?

Kook de pompoen ongeveer 5 minuten. Je kunt met een het puntje van een mes even kijken of je er al makkelijk door komt. Als de schil zacht genoeg is haal je de pompoen uit de pan en laat je hem even afkoelen. Nu kun je met een dunschiller heel gemakkelijk je pompoen schillen! Lees verder »

Hoe snij je een Hokkaido pompoen?

  • Als je de pompoen wilt uithollen, snijd je eerst het kapje eraf.
  • Je haalt vervolgens de pitten eruit en daarna het vruchtvlees. Laat ongeveer 1 centimeter vruchtvlees zitten.
  • Als het alleen om het vruchtvlees gaat, snijd je de pompoen in kwarten. ...
  • Wanneer je wilt roosteren, snijd je de pompoen in plakken.
  • Lees verder »
Bron: www.ah.nl
Gerelateerd aan Hoe snij je een pompoen voor soep?