Welke pompoen hoef je niet te schillen?

Twee soorten pompoen zijn superinteressant als je niet houdt van pompoen schillen: de butternut (of flespompoen) en de hokkaido (ook wel kastanjepompoen genoemd). In theorie is de schil van elke pompoen eetbaar, alleen is die bij dikke pompoensoorten ook vrij dik en daarom minder aangenaam in de mond. Lees verder »

Welke pompoen moet je schillen?

Welke pompoen wel? De winterpompoen, Japanse hokkaido, groene kabocha en de flespompoen kun je zonder problemen eten. De schil van die laatste heeft echter wel een specifieke smaak, dus kan bij voorkeur makkelijk verwijderd worden met een dunschiller. Lees verder »

Bron: www.elle.com

Kun je van alle pompoenen de schil eten?

In theorie is de schil van elke pompoen eetbaar, alleen is die bij dikke pompoensoorten ook vrij dik en daarom minder aangenaam in de mond. Kies wel het liefst voor bio-exemplaren als je ook de schil gaat eten: de schil van niet-biologische groenten en fruit bevat vaak resten van gifstoffen. Lees verder »

Welke pompoen voor de soep?

De gele of crèmekleurige butternut of flespompoen is het populairst. Het helder oranje vruchtvlees is zoet en nootachtig en zorgt voor een zoeter soepje. Pluspunt: de schil mag mee in de pot. Ook de kleine hokkaido of kastanjepompoen kun je met schil verwerken. Lees verder »

Wat is het verschil tussen Flespompoen en gewone pompoen?

De flespompoen herken je aan de lange flesvormige nek. Deze pompoen heeft een vlezige pulp en een zoete nootachtige smaak. Doordat de schil erg zacht is hoef je de pompoen niet te schillen voor het bereiden. De flespompoen is ideaal om te roosteren voor in een salade. Lees verder »

Gerelateerd aan Welke pompoen hoef je niet te schillen?