Wat is de lekkerste pompoen voor soep?
De muskaatpompoen is de lichtoranje variant met donkergeel of groen vruchtvlees. Ook deze pompoen wordt groot en heeft een dikke schil die je beter niet gebruikt. Het zachte, zoete vruchtvlees doet het prima in soepen. De gele of crèmekleurige butternut of flespompoen is het populairst. Lees verder »
Welke pompoenen voor pompoensoep?
De meest bekende pompoen is de oranje pompoen. De smaak van deze pompoen is zacht en melig. Door de zachte smaak is hij perfect in gerechten met veel smaakmakers zoals chutney en curry. Ook wordt deze pompoen veel gebruikt voor de bekende pompoensoep. Lees verder »
Kun je van alle pompoenen soep maken?
Antigifcentrum waarschuwt: "Niet alle pompoenen zijn eetbaar, giftige pompoenen maken je ziek" Nu Halloween voorbij is, verdwijnen veel pompoenen die als decoratie gediend hebben in de soep. Het antigifcentrum waarschuwt dat niet alle pompoenen eetbaar zijn. Sierpompoenen zijn giftig en die eet je dus best niet op. Lees verder »
Welke pompoen is zoet?
Flespompoen of butternut squash Je hoeft een butternut pompoen dus niet te schillen. De nootachtige, zoete smaak is geliefd bij groot én klein. Lees verder »