Hoeveel opvangcentra heeft Nederland?

Het aanbieden van deze opvang wordt in Nederland gedaan door het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) in opdracht van het het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Nederland heeft in totaal 51 asielzoekerscentra verspreid over het hele land. Lees verder »

Hoeveel azc zijn er in Nederland?

Er zijn - verspreid over het land - circa 115 azc's. In sommige gemeenten hebben we verschillende opvanglocaties. Lees verder »

Bron: www.coa.nl

Hoeveel azc in Amsterdam?

Er zijn in Amsterdam 2000 asielzoekersplekken in Asielzoekerscentra (AZC). Met deze opvangplekken voor asielzoekers neemt Amsterdam haar verantwoordelijkheid als hoofdstad. Lees verder »

Waar zitten azc?

De meeste asielzoekers gaan in Nederland eerst naar Ter Apel. Daar melden ze zich bij het aanmeldcentrum van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Daarna verblijven ze 3 tot 10 dagen in onze centrale ontvangstlocatie in Ter Apel of Budel. Lees verder »

Bron: www.coa.nl

Wat kost een vluchteling per dag?

Per dag zijn de gemiddelde kosten voor opvang en voedsel € 120. In de eerste 6 dagen kost het onderbrengen van een vluchteling dus € 1.770. Daarnaast krijgt een vluchteling 'zakgeld' dit is zeker niet veel, voor een volwassenen die kan eten in het AZC is dit minder dan € 30 per week. Lees verder »

Gerelateerd aan Hoeveel opvangcentra heeft Nederland?