Is cacaoboon gezond?
Voedingsstoffen in de cacaoboon Rauwe cacao bevat veel gezonde ingrediënten, waaronder calcium, magnesium, chroom, ijzer, zink en koper. Cacao heeft het hoogste ijzer- en magnesiumgehalte van alle planten. Calcium is ook overvloedig aanwezig, zelfs meer dan in melk. Cacao is ook rijk aan vitamine C en E. Lees verder »
Kun je rauwe cacaobonen eten?
Je kan rauwe cacaobonen zo eten. Het kan zijn dat je eerst wat moet wennen aan de pure smaak van cacao. Deze is helemaal anders dan van (klassieke) chocolade. Het is een hele andere smaakbeleving: minder zoet, beetje bitter, droger, maar knapperig. Lees verder »
Wat zit er in een cacaoboon?
Cacaopoeder wordt gemaakt uit de zaden van de cacaoboom. Bonen worden gefermenteerd en daarna in de zon gedroogd en in de fabriek gebrand en gemalen. Zo ontstaat een dikvloeibare cacaomassa. De cacaoboter wordt uit de cacaomassa geperst en de overgebleven droge koek wordt gemalen tot cacaopoeder. Lees verder »
Hoe eet je cacaoboon?
Cacaobonen kunnen op verschillende manieren worden gegeten. De meest eenvoudige is om ze direct op te knabbelen en ervan te proeven als van gedroogd fruit (10 per dag). Zijn extreem opwekkende eigenschappen maken hem ideaal om bij het ontbijt te nemen als krachtige energiebron. Lees verder »