Is Edamame hetzelfde als soja?

De sojaboon dient meestal als basis voor sojaproducten. Maar de eetbare versie van deze boon wordt ook wel 'edamame' genoemd en kom je vaak tegen in Japanse restaurants. Dit zijn de jonge, nog niet rijpe peulen met daarin de boontjes van de sojaplan. Lees verder »

Bron: www.culy.nl

Wat is edamame in het Nederlands?

Je spreekt het uit als: eh·duh·maa·mee. Het is een Japanse benaming voor verse jonge sojaboontjes. Je hebt ze misschien wel eens gezien bij een Japanse maaltijd of in een kleurrijke poké bowl. Edamame wordt veel gegeten in Japan en China en komt ook vaak uit Azië of Zuid-Amerika. Lees verder »

Wat in plaats van edamame bonen?

Wil je ze vervangen? Gebruik dan een andere boon naar keuze of kies voor doperwten. De smaak van je gerecht zal natuurlijk wel iets veranderen. Lees verder »

Hoe moet je edamame eten?

Hoe eet je edamame? Als je nog nooit edamame hebt gegeten is er één ding het allerbelangrijkst: de schil zelf eet je niet op, alleen de boontjes aan de binnenkant! Je eet ze door een boon in je mond te nemen en met je tanden de bonen uit hun schil te risse. Lees verder »

Hoe lang moet je edamame koken?

U dient de bevroren edamame bonen eerst kort (6 – 8 minuten) te koken of te roerbakken in een beetje plantaardige olie. Door lime, zout of chilipeper toe te voegen brengt u de bonen verder op smaak. Lees verder »

Gerelateerd aan Is Edamame hetzelfde als soja?