Kun je haring rauw eten?
Eet je Hollandse Nieuwe rauw? Veel mensen denken dat je haring rauw uit de zee eet, maar dat is niet het geval. Haring wordt namelijk direct na vangst gekaakt: de ingewanden van de haring worden verwijderd, op de alvleesklier na. Enzymen die in de alvleesklier zitten laten de haring vervolgens rijpe. Lees verder »
Waar wordt rauwe haring gegeten?
Noorwegen gooit de haringen in het pekel. Spekesild maken ze ervan, een gezouten haring (die wel eerst even wordt uitgespoeld om 'm minder hartig te maken) geserveerd met zure bietjes, dille, rauwe ui en crackers op de borrelplank. Lees verder »
Hoe moet je een haring eten?
Dat pak je zo aan: pak met de hand de staart vast, tussen je duim en wijsvinger. Als je wilt, haal je 'm door de uitjes. Als je de haring vast hebt, laat je 'm in de lucht bungelen en doe je je hoofd een beetje naar achteren. Breng de vis naar je mond en hap er een stukje af. Lees verder »
Is haring gevaarlijk?
Een haringworm is een parasiet die bij mensen de maag- of darmwand kan beschadigen. De parasiet kan voorkomen in haring, maar ook in andere vissoorten, zoals makreel, sprot, tonijn en wilde zalm. In gekweekte zalm komt de haringworm niet voor. Lees verder »