Waar wordt het glazuur van roze koeken van gemaakt?
Dan komt hier de bittere waarheid: de glazuurlaag op de roze koek wordt gemaakt van karmijn, ook wel E-120 genoemd. Dat staat inderdaad gewoon aangegeven op de verpakking, maar karmijn wordt niet gemaakt van frambozen of rode bieten. Karmijn is namelijk het bloed van schildluizen! Lees verder »
Wat zit er in roze kleurstof?
E120: Karmijn Het is bijvoorbeeld de stof die roze koeken fel roze maakt. Karmijn wordt gemaakt van vrouwelijke cochenilleluizen die op cactussen leve. Lees verder »
Is roze koek Nederlands?
De roze koek is een in Nederland veel gegeten koek gemaakt van een plat cakeje met een roze laagje fondant. Ze worden ook wel verkocht onder de naam glacékoeken of fondantcakes. In de stad Amsterdam worden de koeken "moesselientjes" genoemd. Lees verder »
Waaruit bestaat roze koek?
De roze coating op roze koeken wordt gekleurd met karmijn. Het bijbehorende E-nummer is E120. Karmijn is een pigment uit de eieren en lichamen van bepaalde bladluizen. Deze bladluizen zijn van het Dactylopius coccus soort en leven op cactussen die voorkomen in Zuid-Amerika en Mexico. Lees verder »