Wat is het verschil tussen Hollandaise en bearnaisesaus?
Béarnaise is de dochter Béarnaisesaus is dus een dochter van Hollandaisesaus. In plaats van citroensap gebruik je witte wijn en witte wijnazijn, die je inkookt en op smaak brengt met verse dragon, verse kervel, een gesnipperd sjalotje en wat gemalen peper. Lees verder »
Waarom heet het Hollandaise saus?
Hollandaisesaus (of Hollandse saus) is een van oorsprong Franse saus die vooral in Duitsland populair is. De naam geeft aan dat men in Frankrijk kennelijk dacht met een Nederlandse saus van doen te hebben, waarschijnlijk door het gebruik van veel boter. Lees verder »
Waar is Hollandaise saus van gemaakt?
De basis van hollandaisesaus bestaat uit eidooiers, azijn, witte wijn en vooral veel boter. Hierdoor lijkt het een beetje op mayonaise, maar dan op basis van boter in plaats van olie. Een goede hollandaisesaus is lobbig, luchtig en fluweelzacht van structuur. Lees verder »
Kun je Hollandaise saus opnieuw opwarmen?
Bewaar hollandaise- of bearnaisesaus in een voorverwarmde thermofles. Opwarmen kan namelijk niet omdat de saus dan schift. ' Lees verder »