Wat kun je doen met trassi?
Het zorgt voor een typische Oosterse smaak. In veel Oosterse gerechten wordt de trassie gefruit met ui, sambal en kruiden aan het begin van de bereiding van het gerecht. Het wordt veel als smaakmaker gebruikt voor Aziatische vlees- vis- en rijstgerechten en Thaise curries. Lees verder »
Hoe gebruik je trassi pasta?
Je gebruikt trassi in heel veel Aziatische en Indische gerechten. Hiervoor heb je maar heel weinig nodig, dus doe niet te scheutig met de pasta. Gebruik de pasta ook aan het begin van je kookproces, dan kan het nog even meekoken, en gebruik het niet als smaakmaker op het einde, zoals peper en zou. Lees verder »
Hoe lang kun je trassi bewaren?
Zoals wel vaker het geval is bij gefermenteerde producten is trassi ontzettend lang houdbaar. Kijk altijd op de verpakking voor de uiterste houdbaarheidsdatum. Na opening is het vaak nog zo'n zes maanden houdbaar, mits je het in een afgesloten verpakking in de koelkast bewaard. Lees verder »