Waar smaakt trassi naar?
Trassi smaakt erg zout en heeft een unieke smaak die meer doet denken aan vis dan aan garnalen. Denk bijvoorbeeld aan de smaak van garum (vissaus) of bouillabaisse. Door de sterke smaak zit de garnalenpasta vol met umami. Ondanks de penetrante geur smaakt het heerlijk in diverse gerechten. Lees verder »
Wat lijkt op trassi?
Trassi is niet vegetarisch. Voor strikte vegetariërs kan de trassie vervangen worden door taotjo, een Japanse pasta van gefermenteerde sojabonen met tarwebloem, die verwant is aan miso. Lees verder »
Waar kun je trassi voor gebruiken?
Je gebruikt het doorgaans aan het begin van de bereiding van een gerecht; bijvoorbeeld bij het aanbakken van de uien, de knoflook en de gember. Nog veel belangrijker dan de concrete smaak ervan, is dat je het gelijk proeft als de trassi in een gerecht mist. Lees verder »
Wat zit er in trassi?
Trassi is een in de zon gefermenteerd mengsel van gemalen, kleine, rauwe garnaaltjes en zout dat daarna in handzame blokken wordt geperst. Het stinkt enorm, maar is onmisbaar in veel Indonesische gerechten. Lees verder »