Wat voor vlees is saté ajam?

Wat is saté ajam? Saté ajam is een Indonesisch gerecht waarbij kleine stukjes kip aan een houten spies worden geregen en vervolgens worden geroosterd. De kipspiesjes zijn op zichzelf al lekker, maar worden traditioneel geserveerd met satésaus, witte plakrijst en/of atjar. Lees verder »

Bron: lassie.nl

Is kipsaté Chinees of Thais?

Saté (/ˈsɑːteɪ/ SAH-tay, in de VS ook /ˈsæteɪ/ SA-tay), of saté in Indonesië, is een Javaans gerecht van gekruid, gegrild vlees aan spiesjes, geserveerd met een saus. Saté komt oorspronkelijk uit Java, maar heeft zich verspreid over Indonesië, Zuidoost-Azië, Europa, Amerika en daarbuiten. Lees verder »

Welk vlees is een saté?

In Nederland kennen we saté als stokjes kippenvlees (saté ajam) of varkensvlees (saté babi) geserveerd met een dikke klodder bruine saus. Lees verder »

Bron: kro-ncrv.nl

Waar is saté van gemaakt?

Saté wordt gemaakt van kip (Saté Ayam), varkensvlees (Saté Babi), geitenvlees (Saté Kambing) of garnalen (Saté Udung). Maar er zijn inmiddels ook vele vegetarische varianten, bijvoorbeeld met de vleesvervanger tempeh. Het vlees wordt gemarineerd en geroosterd en overgoten met een lekkere saus. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat voor vlees is saté ajam?