Welk vlees is het beste voor saté?
Zelf saté maken De kipsaté of de saté van varkenshaas. Leuker en eigenlijk veel lekkerder is om de saté van varkensnek te maken. Het is goedkoper dan varkenshaas maar zeker net zo mals en veel smaakvoller. Lees verder »
Wat is het beste vlees voor saté?
Voor saté babi wordt meestal varkensvlees gebruikt, zoals varkenshaas, speklappen of procureur. Het vlees wordt in kleine stukjes gesneden, gemarineerd en vervolgens geregen aan een satéprikker voor het grillen. Het vlees moet mals en sappig zijn om goed te smaken in combinatie met de pittige pindasaus. Lees verder »
Welk vlees is saté ajam?
Sate ajam is een populair gerecht uit de Indische keuken. In Nederland kennen we het ook wel als kip saté. Hierbij worden stukjes kip aan een stokje geregen en vervolgens gegrild en geserveerd met een saté- of pindasaus. Lees verder »
Wat voor soort vlees is saté?
Saté kan bestaan uit blokjes of plakjes kip, geit, lam, rundvlees, varkensvlees, vis, ander vlees of tofu ; vaak worden bamboespiesjes gebruikt, terwijl bij de rustieke bereidingswijze spiesjes van de hoofdnerf van de kokospalm worden gebruikt. Het vlees wordt gegrild boven een hout- of houtskoolvuur en vervolgens geserveerd met diverse pittige kruiden. Lees verder »
Wat voor vlees is kipsaté?
Het is een geliefd gerecht bij barbecues, borrels, feestjes en snackbars (vaak geserveerd met friet). Kipdijsaté wordt gemaakt van de dijfilet van de kip. Dit vlees is sappiger dan kipfilet, rijker van smaak en minder snel uitdrogend tijdens het bereiden. Lees verder »