Welk vlees is saté?
Kecap manis wordt meestal gemaakt van lams- of kipvlees en heeft als hoofdingrediënt de zwarte saus van Indonesische zoete sojasaus/ketjap manis, gemengd met palmsuiker (in Indonesië gula jawa of "Javaanse suiker"), knoflook, gefrituurde sjalotten, pindakaas, petis (een soort garnalenpasta), kemiri (kaarsnoot) en zout. Lees verder »
Welk vlees gebruiken voor saté?
Voor saté babi wordt meestal varkensvlees gebruikt, zoals varkenshaas, speklappen of procureur. Het vlees wordt in kleine stukjes gesneden, gemarineerd en vervolgens geregen aan een satéprikker voor het grillen. Het vlees moet mals en sappig zijn om goed te smaken in combinatie met de pittige pindasaus. Lees verder »
Waar wordt saté van gemaakt?
Saté wordt gemaakt van kip (Saté Ayam), varkensvlees (Saté Babi), geitenvlees (Saté Kambing) of garnalen (Saté Udung). Maar er zijn inmiddels ook vele vegetarische varianten, bijvoorbeeld met de vleesvervanger tempeh. Het vlees wordt gemarineerd en geroosterd en overgoten met een lekkere saus. Lees verder »