Hoe krijg je eigeel uit eiwit?

De meest bekende truc of hulpmiddel is die van de plastic fles. Je breekt een ei in een kom of op een wat dieper bord en zuigt met de plastic fles het eigeel uit het eiwit. Even in het flesje knijpen, boven de eidooier houden, stoppen met knijpen en het flesje doet de rest. Lees verder »

Hoe splits je eiwit en eigeel?

Zorg dat je twee bakjes bij de hand hebt en breek voorzichtig de schaal van het ei, zodat je twee helften hebt. Bij het breken laat je het eiwit in een van de bakjes lopen. Houd de twee eierhelften boven datzelfde bakje en giet voorzichtig de dooier, het eigeel, van de ene helft naar de andere. Lees verder »

Bron: www.ah.nl

Hoe splits je eiwit?

Je houdt de dooier in een van de twee halve eierschalen terwijl je het eiwit in het schaaltje laat vallen. Laat het eigeel tussen de beide eierschalen heen en weer glijden. Zo zorg je ervoor dat steeds meer eiwit in het schaaltje valt. Herhaal dit tot het eiwit volledig in het schaaltje is opgevangen. Lees verder »

Waarom eiwit en eigeel scheiden?

Breekpunt. Het belangrijkste verschil tussen beide echtgenoten is het vetzuur dat alleen in de dooier zit. Dat heeft grote gevolgen in de keuken. Vet is namelijk vijand nummer één voor luchtig eiwitschuim (meringue). Lees verder »

Waarom eieren splitsen?

Als je zelf op de ouderwetse manier romige vanille vla wilt maken, mag er helemaal geen eiwit bij de eidooier zitten. Als er namelijk wel eiwit bijzit, krijg je vanille vla met witte sliertjes eiwit erin! Een ei goed kunnen splitsen is dus een handige kooktechniek. Lees verder »

Gerelateerd aan Hoe krijg je eigeel uit eiwit?