Hoe weet je of je opgelicht wordt?
Prints van eventueel e-mailcontact, alle berichten en ook de e-mailheader. Bankafschriften. Naar aanleiding van het bankrekeningnummer kan de politie de oplichter traceren. Lees verder »
Hoe weet ik of ik ben opgelicht?
'Je gaat naar politie.nl en op de homepage heb je een knop naar internetoplichting: check de verkoper. Je kunt hier vier entiteiten controleren: e-mailadres, rekeningnummer, telefoonnummer of de url van een webwinkel. ' Vervolgens krijg je te zien of de ingevulde gegevens bij de politie bekend zijn. Lees verder »
Hoe kun je opgelicht worden?
Oplichting en fraude zijn vormen van bedrog. Er bestaan veel manieren waarop je online of offline kunt worden opgelicht. Denk aan WhatsApp-fraude, spoofing of identiteitsfraude. Door de toenemende mate waarin we online transacties doen, nemen oplichting en fraude via het internet een vlucht. Lees verder »
Is oplichten strafbaar?
Oplichting is een strafbaar feit, terwijl het civiele recht mogelijkheden kent om rechtshandelingen die door middel van dwaling, misbruik van omstandigheden of bedrog tot stand gekomen zijn te vernietigen. Oplichting valt juridisch te onderscheiden van misbruik van vertrouwen. Lees verder »
Wat moet ik doen als ik ben opgelicht?
- Jouw melding kan ervoor zorgen dat wij nader onderzoek doen. Dat kan leiden tot bijvoorbeeld een openbare waarschuwing.
- Doe aangifte bij de Politie. Oplichting is strafbaar. Bij vermoedens van oplichting of fraude kun je aangifte doen.
- Meld het de Fraudehelpdesk. Daar vind je ook meer tips en informatie.
- Lees verder »
- Hoe krijg je je geld terug als je bent opgelicht?
- Hoe meld ik internetoplichting?
- Wat is Gescamd?
- Wat kost het om de brandweer te laten komen?
- Hoe lang duurt de opleiding brandweer?
- Hoe kom ik bij de beroepsbrandweer?
- Wat verdient een vrijwilliger bij de brandweer?
- Wat kost het om een ambulance te laten komen?