Waarom is mijn cake te droog?
Heel simpel eigenlijk, hoe langer je de cake in de oven laat staan, hoe meer vocht er kan verdampen. En zo wordt je cake dus ook steeds droger. Een belangrijke oorzaak van een droge cake, is dus dat hij te lang gebakken is. Lees verder »
Wat te doen als een cake te droog is?
Je hoeft deze droge cake zeker niet weg te gooien, maar gebruik hem voor een lekker dessert. Maak bijvoorbeeld een trifle met aardbeien of een tiramisu. Besprenkel de plakjes cake voordat je ze verwerkt met wat likeur, vruchtensap of suikersiroop en geef de cake een tweede leven!26 mei 2021 Lees verder »
Hoe krijg je een luchtige cake?
Tip 2: Werk met ingrediënten op kamertemperatuur Een cake krijgt het beste resultaat als je ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Zo kun je de boter makkelijk luchtig kloppen met de suiker. En het voorkomt dat je beslag schift zodra je de eieren toevoegt (de kans dat dat gebeurt met koude eieren is erg groot). Lees verder »
Waarom is mijn cake hard?
Je hebt te veel bakpoeder gebruikt waardoor de cake uitdroogt. Je hebt de cake te lang gebakken. De cake heeft te lang onafgedekt buiten de oven staan afkoelen. Lees verder »
Waarom theedoek over cake?
Op deze manier kan de warmte van het blik niet als condens terugslaan op de cake. Daarnaast is het handig om de cake (in blik) op een rooster te plaatsen zodat de warmte óók van onderen weg kan glippen. Vergeet de cake niet af te dekken met een doek om uitdrogen te voorkomen. Lees verder »