Hoe om te gaan met iemand met een blessure?
Grote kans dat je met je blessure naar een fysiotherapeut of (sport)arts gaat. Zij helpen je om lichamelijk te herstellen. Meestal denken zij mee in hoeveel rust je moet nemen, welke onderdelen van je lichaam je wel en niet mag belasten en wat voor oefeningen je het beste kunt doen voor een optimaal herstel. Lees verder »
Hoe herstel je het best van een blessure?
- Wees er snel bij en ga naar de dokter. Dit is erg belangrijk! ...
- Vermijd alcohol voorlopig. Laat dat biertje of wijntje voorlopig maar even staan. ...
- Blijf koelen. Begin gelijk met koelen zodra je een blessure oploopt! ...
- Wissel af met warm en koud. ...
- Voeding. ...
- Vitamine A. ...
- Omega 3. ...
- Zink.
- Lees verder »
Hoe ga je om met een blessure?
Verander je focus Een blessure is zeker vervelend, maar net zoals bij andere dingen kun je niet meer doen dan je best. Je best om te herstellen, om positief te blijven, maar ook om het in de tussentijd leuk te hebben. Bedenk bijvoorbeeld eens wat je altijd al hebt willen doen, maar nooit de tijd voor had. Lees verder »
Hoe voelt een blessure aan?
Acute blessure: een acute blessure ontstaat plotseling en geeft een pijn die heel goed te lokaliseren is; roodheid, zwelling of moeite en pijn met bewegen. Denk bijvoorbeeld aan het verzwikken van een enkel of een spierscheurtje. Lees verder »
Waarom raak ik snel geblesseerd?
Zowel te veel als te weinig energie kan ervoor zorgen dat je geblesseerd raakt. Te weinig inname van energie (of eiwit, of vet, of koolhydraten) verhoogd jouw risico op blessures. Al na een aantal dagen van verminderde energie-inname ontwikkel je minder botmassa en komt (spier)herstel op een lager pitje te staan. Lees verder »