Is Polen een duur land?

Polen is over het algemeen een goedkoper land dan andere landen in West-Europa, hoewel het in de grote steden een beetje vergelijkbaar is met Nederland. Dit geldt met name voor hotels en eten en drinken in de supermarkt; in restaurants en cafés ben je wel een stuk goedkoper uit dan in andere landen. Lees verder »

Wat kost een pilsje in Polen?

In het Poolse Krakau betaalt u volgens GoEuro het minst. Daar bedraagt de prijs voor een glas bier gemiddeld 1,48 euro. Let wel: in een bar bedraagt het gemiddelde er 2,41 euro. Goedkoop bier is dus vooral te vinden in de supermarkt, waar het gemiddeld 0,55 euro kost. Lees verder »

Is Polen goedkoper dan Nederland?

De prijzen in Polen liggen een stuk lager dan in Nederland. Het prijsverschil met Nederland is gemiddeld -45%. Een aantal voorbeelden zijn: restaurants (60% goedkoper), levensmiddelen (44% goedkoper), geïmporteerd bier in horeca (53% goedkoper), sigaretten (44% goedkoper) en openbaar vervoer (72% goedkoper). Lees verder »

Hoe duur is het eten in Polen?

Een Poolse maaltijd, kun je in soms al krijgen voor 16 - 20 zloty per hoofdgerecht. Pierogi is vaak het goedkoopste, maar vult enorm. Doorgaans ben je voor 20 tot 30 zloty klaar voor een hoofdgerecht. Ook bij Italiaanse restaurants is de gemiddelde prijs tussen de 25 - 30 zloty. Lees verder »

Hoe duur is het leven in Polen?

De maandelijkse kosten voor levensonderhoud voor een persoon bedragen ongeveer € 475. De huur voor een 1-kamerappartement bedraagt gemiddeld € 350 – € 550, afhankelijk van de verdieping, de grootte en de uitrusting. Vooral in Warschau zijn de huren relatief hoog. Lees verder »

Gerelateerd aan Is Polen een duur land?