Waar smaakt zwezerik naar?
Laat je ook niet afschrikken door de term orgaanvlees: anders dan bijvoorbeeld lever en niertjes, heeft het geen sterke smaak. Eerder zacht en romig. Zwezerik wordt doorgaans gebraiseerd, gebakken of in een saus bereid. Lees verder »
Is zwezerik gezond?
Er zit 5,5 gram vet in 1 stuk (325 gram) zwezerik, waarvan 2,3 gram verzadigd vet. Voor je hart en bloedvaten is het gezond om vooral producten te kiezen met veel onverzadigde vetten. Onverzadigd vet zit bijvoorbeeld in olie, halvarine, vloeibare bak- en braadproducten, avocado, noten en (vette) vis. Lees verder »
Wat is zwezerik voor vlees?
Een kalfszwezerik is een van het kalf afkomstig orgaan, dat ook wel de thymus genoemd wordt. Het wordt door liefhebbers van orgaanvlees als een delicatesse beschouwd. De thymus of zwezerik is een orgaan, een klier. Hij is bij kinderen en jonge zoogdieren te vinden tussen het borstbeen en de luchtpijp. Lees verder »
Welk orgaan is zwezerik?
Er zijn twee soorten zwezeriken: hartzwezeriken (die gelden als de beste) en de halszwezeriken. Deze klier is alleen bij jonge kalveren te vinden, naarmate de dieren ouder worden verdwijnt hij. In ons assortiment vindt u alleen de hartzwezerik. Lees verder »