Wat is de beste kaas voor croque monsieur?
Perfect gesmolten kaas is een vereiste voor elke goede croque monsieur – tosti voor de Nederlanders. Hoe goed een kaas smelt, hangt grotendeels af van de zuurtegraad van de kaas, bepaald door de pH-waarde. Een pH-waarde tussen 5,3 en 5,5 is perfect. Die vind je bijvoorbeeld bij gouda, gruyère en manchego. Lees verder »
Welke kaas is geschikt om te smelten?
- Emmentaler.
- Gruyère.
- Brie.
- Camembert.
- Munster.
- Gouda.
- Fontina.
- Asagio.
- Lees verder »
Hoe croque monsieur machine gebruiken?
Als je beschikt over een apparaat met een instelknop voor de temperatuur, draai je deze knop op de gewenste stand. Om wafels te bakken, kies je bij voorkeur stand 3-5, voor croque-monsieurs is stand 2-4 meest geschikt en om te grillen kiest je een stand volgens je smaak (van rood tot goed doorbakken). Lees verder »