Wat is het verschil tussen kebab en gyros?
Döner (draaiende) kebab verhuist vervolgens ook als gyros naar Griekenland (gyros betekent draaien) en als çevirme of shawarma naar het Midden-Oosten (çevirmek betekent ook draaien); er zijn wat verschillen in marinade en kruiderij, maar het principe is overal hetzelfde. Lees verder »
Wat is het verschil tussen gyros en shoarma?
Gyros heeft behoorlijk wat weg van shoarma. Het bestaat uit stukken opeengestapeld vlees, dat gemarineerd wordt en op een braadspit geregen. Echter gebruiken de Grieken geen lamsvlees of rund, maar meestal varkensvlees of kip. Lees verder »
Is döner en kebab hetzelfde?
Er bestaat enige verwarring over het verschil tussen kebab en döner. Kebab is een algemeen begrip dat verwijst naar gegrild vlees dat wordt geserveerd in een pita-broodje of op een plaat. Döner is echter specifiek het vlees dat gegrild wordt op een spit en geserveerd wordt in een döner kebab. Lees verder »
Is Donner hetzelfde als shoarma?
Het vlees dat bij 'kebab' gebakken wordt kan zowel lamsvlees, kip, kalkoen als kalfsvlees zijn. In de praktijk is het vaak een mix. Belangrijk is dat voor een echte kebab varkensvlees geen optie is. Het woord 'shoarma' is dan weer een Arabisch afleiding van het Turkse woord 'çevirme', wat 'draaien' betekent. Lees verder »
Wat is het verschil tussen pita en kebab?
De spraakverwarring is groot in de wereld van pita en kebab, omdat twee varianten van dezelfde culinaire traditie zich in de migratie opnieuw ontmoeten. Het Turkse circuit serveert kebab in gegist brood. De Arabische, Libanese of Israëlische zaken serveren shoarma in kleine, ongegiste broodjes, de zogenaamde pita. Lees verder »