Hoe gaat een orgaantransplantatie in zijn werk?

De donoroperatie Ze voeren deze operatie uit in een operatiekamer in het ziekenhuis waar de donor ligt. De operatie kan 3 tot 6 uur duren. Daarna kan de familie het lichaam van de donor laten verzorgen en opbaren. Als de donor ook weefsels afstaat, gebeurt dat na de uitname van de organen. Lees verder »

Kan je nog leven na hersendood?

Hersendood is een toestand waarbij je hersenen helemaal niet meer in staat zijn te reageren op prikkels. Je hebt geen ademhaling meer, je kunt niet meer bewegen en je hebt geen primitieve reflexen meer. Dit betekent praktisch dat je hersenen dood zijn. Je lichaam kan echter nog wel blijven leven. Lees verder »

Wat gebeurt er als je je niet registreert als donor?

In de zomer van 2020 verandert de wet. Dan krijgt iedereen van 18 jaar en ouder die nog niet als donor staat geregistreerd een brief om alsnog een keuze te maken. Na zes weken wordt een herinneringsbrief verstuurd. Als op beide brieven niet wordt gereageerd, word je geregistreerd als 'geen bezwaar tegen orgaandonatie'. Lees verder »

Bron: nos.nl

Kun je organen uit een dood lichaam halen?

COLUMN – Het is onmogelijk om levende organen uit een dood lichaam te halen, zo schrijft Ger Lodewick in 'Wat je over orgaandonatie zou moeten weten'. Vanaf 1 juli 2020 krijgen we in Nederland een actief donorregistratiesysteem voor iedereen vanaf 18 jaar. Lees verder »

Gerelateerd aan Hoe gaat een orgaantransplantatie in zijn werk?